top of page

MAX SCHELLEKENS:

@ ArtRocks in Amsterdam Museum 

BLACK PAGES (live)

Tekst , zang en gitaar door Max Schellekens

Overige instrumentatie, productie en mix door Sem Zeeman

Begin 2021 speelden Max Schellekens en Sem Zeeman live in het Amsterdam Museum tijdens de halve finale van de muziekcompetitie ArtRocks. Hier vertolkten zij hun nummer “Black Pages’’, welke geïnspireerd is door het kunstwerk “Colonies” van Iswanto Hartono. Dit kunstwerk is te zien op de achtergrond in de video hiernaast en laat letterlijk de schaduwkant van het koloniale verleden van Nederland zien. De wisselwerking tussen licht en donker in het kunstwerk gaf hun inspiratie voor het muzikale idee. 

ABANDON ME 

WALKING THE LINE 

Tekst  en zang  door Max Schellekens

Toetsen door Nic Heus

Overige instrumentatie, productie en mix door Sem Zeeman

Tekst , zang en akoestisch gitaar  door Max Schellekens

Overige instrumentatie, productie en mix door Sem Zeeman

EVELIEN VAN BUREN:
X-MAS WITHOUT U 

Tekst en zang door Evelien van Buren

Toetsen door Nic Heus

Overige instrumentatie, productie en mix door Sem Zeeman

De thematiek van "X-Mas Without U" heeft betrekking op de 'lonely covid christmas’ tijdens de lockdown in 2020. Het nummer is verpakt in een energiek en dansbaar jasje om de luisteraar een duwtje in de rug te geven tijdens deze beladen periode. Het nummer is geëindigd op plek 49 van de meest aangevraagde nummers tijdens 3FM Serious Request 2020.

NADUS SOL:
VOOR NIKS KOMT DE ZON OP 

Zang door Nasud Sol

Tekst door Sem Zeeman

Toetsen door Nic Heus

Instrumentatie, productie en mix door Sem Zeeman

Koor door Claire Troost, Sander Bakker, Linda Bakker, Bradley Pigmans & Joris Braster

"Voor Niks Komt De Zon Op" is onderdeel van een 3-track EP, welke conceptueel de dagdelen tijdens een zomerdag representeert. Dit nummer staat dan ook symbool voor de nacht. Het achtergrondkoor is wegens de coronabeperkingen destijds door een aantal zangers en zangeressen thuis opgenomen vanaf hun telefoon.

Binnen de lesreeks songwriting aan de HKU werd de opdracht gegeven om bij een bestaande video de visuele boodschap te vertalen naar tekst en productie. "The Artery" staat dan ook symbool voor de drukke samenleving die te zien is in de gekozen video van Steve Cutts. Deze opdracht is uitgewerkt in samenwerking met studenten van Conservatorium HKU. Zij zijn de uitvoerende muzikanten op deze plaat. 

LISA ROTH: THE ARTERY 

Zang door Lisa Roth

Tekst door Sem Zeeman

Productie door Sem Zeeman en Coen Nijeboer

Mix door Sem Zeeman

Toetsen door Delaney Nelom

Gitaar door Tom Bouwmeister

Bass door Jeroen Den Daas

Trompet door Lauran Neerincx

MANGOOSE:
PASSPORT TO PARADISE 

Zang door Bradley Pigmans

Tekst door Sem Zeeman

Productie en mix door Sem Zeeman

"Passport to Paradise" is gemaakt tijdens een productie- en conceptualisatie lesreeks aan de HKU, waarin de opdracht werd gegeven om een nummer te maken bij een bestaand kunstwerk. Het gekozen kunstwerk is van Dan Flavin. Zowel de tekst als productie zijn geïnspireerd op de kleuren en de stijl van dit kunstwerk. Conceptueel haakt de tekst in op 'het paradijs' achter de tralies. De niet perfect getimede drumbeat staat dan ook symbool voor het doorbreken van deze tralies en het verlangen naar dit paradijs.  

DENTALHON: OP DE MAAN

Tekst en zang door Dentalhon

Productie door Sem Zeeman

Mix en master door MixedByGuap

"Op De Maan" is een single van rapper Dentalhon. Dit nummer is onderdeel van zijn EP "Andere Wave", waarop artiesten Cry en Tisci London ook zijn te horen. De videoclip is opgenomen in Space Expo Noordwijk door Jorra. De productie van de beat is verzorgd door Sem.

BEAT BIBLIOTHEEK

CELESTA

met Nic Heus

GALAXY
UTOPIA

met Pieter van Vleuten

WINTER
CLUB
SKELETON
HYPERPOP
METRO
RAGE
bottom of page