top of page


CONTACT


Sem Zeeman
stu.JPG
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Discography

Sem Zeeman is een audio-engineer en muziekproducer die voornamelijk werkzaam is binnen producties voor vocalisten en muziek voor de media. Zijn muzikale reis begon met het schrijven van liedjes en het bespelen van onder andere toetsen, gitaar, drums en bas. In 2016 startte hij aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) waar hij zich verder ontwikkelde als componist en producer tijdens de bacheloropleiding Muziek & Technologie. 


OVER SEM

Het conceptualiseren van ideeën en productiestrategieën vormen de kern van zijn creatieve proces. Brede kennis over creatieve- en communicatieve vertaalslagen binnen het faciliteren van dit proces spelen hierin een grote rol. Diversiteit in samenwerkingen en muzikale output is tijdens de bachelor de rode draad voor Sem geweest. Naast het uitdiepen van zijn compositie- en productietechnieken hebben de afgelopen jaren ook in het teken gestaan van microfoon opnamen, audiobewerking en -mixage. Voor zijn afstudeerscriptie deed hij onderzoek naar het doelmatig inzetten van sociale platformen als creative. Dit alles heeft uiteindelijk geresulteerd in allround kennis van diverse stadia binnen het song-proces van A tot Z. 

20543810_1017386721697084_1222396080410409795_o.jpg
BTW

 
KVK

 
MAIL

 
NL003642370B87

 


TEL
+316 129 132 94
82116830


HUIDIGE PROJECTEN

SonicChains Logo.png

Het bedrijf SonicChains wil een bijdrage leveren binnen muziekeducatie in het basis- en middelbaar onderwijs. Op dit moment zit het bedrijf in de onderzoekende fase. Door het ontwikkelen van lesbrieven vanuit een maatschappelijk en sociaal-cultureel oogpunt, ambiëren zij muziek, cultuur en reguliere schoolvakken met elkaar te combineren. 

Na het behalen van zijn bachelordiploma in Compositie & Muziekproductie begon hij in 2021 aan de Master of Music: Music Design aan de HKU. Lopende projecten uit het eerste masterjaar bevatten naast activiteiten rondom zijn portfolio werk, activiteiten die betrekking hebben op muziekeducatie. 

Daarnaast doet Sem onderzoek naar field-recording en de grenzen van dit begrip. Parellel aan dit onderzoek worden er uit bestaande field-recordings doormiddel van audiobewerking kleinere geluidsfragmenten verzameld. Deze samples gebruikt hij als bron voor sound-design door middel van sample-synthese en audio manipulatie. Het muzikale uitgangspunt van dit creatieve proces bevindt zich binnen de elektronische muziek, onder de alias OKIN-OMIS. 

bottom of page